Δελτίο Τύπου                                                                                                                          

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2009

 

 

Με  παρέμβαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργου Βλάχου, μπαίνει σε τροχιά επίλυσης ένα χρόνιο πρόβλημα στο Δήμο Αχαρνών και αρχίζει σταδιακά να  δίνεται τέλος στη ταλαιπωρία δεκάδων συμπολιτών μας,  σχετικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις για τις αποζημιώσεις του κτήματος «Δήμογλη».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βλάχος, όπως είχε ανακοινωθεί σε σχετικό Δελτίο Τύπου της 23ης Δεκεμβρίου 2008, είχε επικοινωνήσει τόσο με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης κ. Δημήτρη Κοντό όσο και με τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Αλέξανδρο Τζεφεράκο, για το θέμα των καθυστερήσεων καταβολής αποζημιώσεων σε δικαιούχους του κτήματος «Δήμογλη», λόγω δυσλειτουργιών της αρμόδιας επιτροπής.

 

Ακολούθως η Αρμόδια Διοικητική Επιτροπή Αναγνώρισης Δικαιούχων του κτήματος «πάτημα Δήμογλη» απέστειλε το υπ’ αριθμ 3433/14-1-2009 έγγραφό  προς τον Δήμο Αχαρνών, με το οποίο και ενημέρωσε για  αποφάσεις της για την καταβολή αποζημιώσεων σε δικαιούχους, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ 1501/2008 και 1503/2008 αποφάσεις της.

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Βλάχος σημείωσε τα εξής: «Με τη συντονισμένη παρέμβαση αρχίζει να βρίσκει τη λύση του ένα ζήτημα που ήταν σε τέλμα, για αρκετό καιρό, αφού μετά από πολλούς μήνες,  η Αρμόδια Διοικητική Επιτροπή Αναγνώρισης Δικαιούχων του κτήματος «πάτημα Δήμογλη», ξεκίνησε την έκδοση αποφάσεων. Πιστεύουμε στους επόμενους μήνες να δοθεί οριστικό τέλος σ’ αυτή την εκκρεμότητα που τόσο πολύ ταλαιπώρησε τους συμπολίτες μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία των εργασιών και αποφάσεων της Επιτροπής έως ότου δοθεί απάντηση και στη τελευταία εκκρεμότητα αλλά και οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία όλων μας.