Αθήνα, 04/02/2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Δήμο Αχαρνών ως έδρα της νέας Μητρόπολης, ζήτησε ο Γιώργος Βλάχος, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο που αφορά στην Ίδρυση Νέων Ιερών Μητροπόλεων και συνέχισε: «Η Μητρόπολη Αττικής, έχει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή και περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της Β’ Αθηνών και ένα μεγάλο μέρος της Περιφέρειας Αττικής, από τον Άγιο Στέφανο, τον Ωρωπό, τις Αχαρνές, τα Άνω Λιόσια. Καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα διαχωρισμού για λόγους πρακτικούς και λειτουργικούς και εάν θέλετε καταλαβαίνουμε ακόμη και για λόγους σκοπιμότητας για τη εξυγίανση της συγκεκριμένης Μητρόπολης».

 

Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Βλάχος, εξέφρασε τις ανησυχίες του, αναφορικά με τα προβλήματα που θα επιφέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ιδιαίτερα στον Δήμο Αχαρνών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκείνο που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι, πώς η δεύτερη έδρα, αφού η πρώτη ήταν στην Κηφισιά, δηλαδή, στη Β’ Αθηνών, πηγαίνει και αυτή στη Β’ Αθηνών. Το λέω αυτό για πραγματικούς λόγους, όπως η ιστορικότητα του Δήμου Αχαρνών, ο πληθυσμός, η έκταση κ.λπ.. Δεν ξέρω γιατί αυτή τη στιγμή ο Δήμος Αχαρνών έρχεται σε δεύτερη μοίρα.»

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Βλάχος, τόνισε πως λόγω της προκείμενης συνένωσης δήμων, θα πρέπει να υπάρξει από σήμερα σωστός σχεδιασμός προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στο άμεσο μέλλον: «Σε λίγο καιρό τα κριτήριά μας θα είναι εντελώς διαφορετικά. Θα βρεθούμε στο γεγονός από τους Δήμους που θα προκύψουν, ένα μέρος να είναι στη μία και ένα στην άλλη Μητρόπολη.  Παράδειγμα, η Κοινότητα Αφιδνών και ο Δήμος Αυλώνος, οι οποίοι, βεβαίως, θα συνενωθούν με κάποιους άλλους Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού. Δεν μπορεί αυτοί οι Δήμοι να ανήκουν σε άλλη Μητρόπολη»