Αθήνα, 13/09/2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την κατάργηση της Αγορανομικής Διάταξης 6/2010 που αφορά στις «Προωθητικές Ενέργειες», ζητά με επίκαιρη ερώτηση του ο κ. Γεώργιος Βλάχος, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεώργιος Βλάχος, στην ερώτησή του επισημαίνει πως ενώ κάθε Αγορανομική Διάταξη και κάθε ερμηνευτική έρχονται για να δώσουν λύσεις και να απλουστεύσουν διαδικασίες, με τη συγκεκριμένη Αγορανομική Διάταξη, η Κυβέρνηση πέτυχε να δημιουργήσει τεράστια σύγχυση στην αγορά, χαρακτηρίζοντας κάθε οικονομική συσκευασία ως προωθητική ενέργεια.

 

Επίσης επισήμανε πως, σε μια εποχή που οι τιμές στην αγορά έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η Κυβέρνηση θα έπρεπε με τις πολιτικές της, να προστατεύει τον καταναλωτή και όχι να τον αποδυναμώνει περισσότερο οικονομικά όπως θα συμβεί με την εφαρμογή της συγκεκριμένης αγορανομικής διάταξης η οποία βάλλει εναντίων των οικονομικών συσκευασιών.

 

Για τους ανωτέρω λόγους, στην ερώτηση του ο κ. Βλάχος, ζητά αρχικά να ενημερωθεί εάν είναι διατεθειμένη η Κυβέρνηση να καταργήσει την συγκεκριμένη αγορανομική διάταξη ενώ στην συνέχεια ζητά να πληροφορηθεί, στην περίπτωση που τελικά εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη, εάν έχει υπολογιστεί το ποσοστό αύξησης των τιμών μετά την ουσιαστικά κατάργηση των οικονομικών συσκευασιών.