Αθήνα, 19/01/2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρέμβαση για το νέο Αναπτυξιακό νόμο, έκανε ο πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή» στην ολομέλεια της Βουλής.

 

Στην ομιλία του ο κ. Βλάχος τόνισε, πως η Κυβέρνηση επέλεξε να εφαρμόσει μια σκληρή οικονομική πολιτική με περικοπές και περιορισμούς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την μεγέθυνση της κρίσης και την βύθιση της χώρας σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, ενώ παράλληλα δεν πήρε καμία απολύτως πρωτοβουλία, η οποία θα βοηθούσε την χώρα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά.

 

Στην συνέχεια της ομιλίας του, ανέδειξε την ανευθυνότητα της Κυβερνητικής πολιτικής σε θέματα ανάπτυξης, που οδήγησε την χώρα σε μια επενδυτική άπνοια δύο ετών, ενώ επιπρόσθετα επισήμανε, πως η Κυβέρνηση πάγωσε το νόμο 3299/2004, προτιμώντας να μην έχει κανένα αναπτυξιακό πλαίσιο σε ισχύ, παρά να έχει ένα, που είχε ψηφιστεί επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βλάχος, υποστήριξε πως το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, δεν έχει καμία στόχευση και περιλαμβάνει κατηγορίες σχεδίων εντελώς ασαφείς. Ακόμη τόνισε πως, δεν πρόκειται να ενισχυθεί καμία επένδυση ακόμη και εντός του 2011 διότι για να καταστεί λειτουργικός ο νόμος, θα πρέπει να εκδοθεί μεγάλος αριθμός από Υπουργικές αποφάσεις, από κοινές Υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα.