Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της οικονομικής ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες, επικέντρωσε την ομιλία του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης» στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

 

Στην ομιλία του ο κ. Βλάχος τόνισε, πως η Κυβέρνηση με την κατάργηση του ΤΕΜΠΜΕ και την ίδρυση του νέου ταμείου, έχει δημιουργήσει υπεραισιοδοξία στον εμπορικό κόσμο αναφορικά με τις δυνατότητες του και τις προοπτικές στήριξης των επιχειρήσεων σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, ωστόσο συνέχισε, το αισιόδοξο αυτό κλίμα, πολύ γρήγορα θα ανατραπεί, όταν θα γίνει αντιληπτό πως η συγκεκριμένη ταμειακή διεύρυνση, δεν αφορά τον εμπορικό κόσμο

 

Ο κ. Βλάχος στην ομιλία του υποστήριξε, πως στην συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία πρακτικά μπορεί να προέλθει, μόνο με την συνεργασία των τραπεζών. Σε αντίθετη περίπτωση, η προσπάθεια αυτή, θα έχει εκ των προτέρων καταδικαστεί και θα είναι χωρίς αντίκρισμα.

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βλάχος, υποστήριξε πως προτάσεις υπάρχουν και θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση, να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να μην βιώσει ο επιχειρηματικός κόσμος ακόμα πιο δυσχερείς καταστάσεις.