Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεωργίου Βλάχου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό

 

O Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό, την Τετάρτη, 23-2-2011. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βλάχος ενημέρωσε τον κ. Σγουρό για τις εξελίξεις στο θέμα διαχείρισης απορριμμάτων και τα γεγονότα της Κερατέας.

Ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι παρακολουθεί το θέμα αν και δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας. Ο κ. Βλάχος ζήτησε την παρέμβαση του, με την ιδιότητα του θεσμικού παράγοντα της περιοχής προς την Κυβέρνηση, προκειμένου να αλλάξει ο σχεδιασμός και να ματαιωθούν τα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΑ.

Τέλος, ο κ. Βλάχος, επεσήμανε στη συνάντηση τους ότι μόνο με διάλογο και με αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων διαχώρισης στερεών αποβλήτων, όπως γίνεται σε όλο το πολιτισμένο κόσμο, θα μπορέσει να βρεθεί λύση. Μόνο έτσι, θα υπάρξει απεμπλοκή από το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησε η επιμονή υλοποίησης τετελεσμένων αποφάσεων, καθώς και η αλαζονική συμπεριφορά της Κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί με αστυνομικά μέτρα να περάσει την αναποτελεσματική και σε βάρος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας πολιτική της.