Share |

 

 

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, έθεσε τα αιτήματα του πτηνοτροφικού κλάδου όπως αυτά εκφράστηκαν από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Μεγάρων, στην συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην απάντησή του, το αρμόδιο Υπουργείο, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως ήδη επεξεργάζεται λύσεις που θα αντιστρέψουν την υφιστάμενη κατάσταση και θα ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα του κλάδου. Όσον αφορά στην χρονική παράταση εφαρμογής της αντικατάστασης των κλωβών υπογραμμίζεται πως, η απόφαση θα λυθεί από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας εφόσον εξασφαλισθεί ομοφωνία των Κρατών – Μελών, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει δύσκολο, αφού μόνο η Πολωνία έχει ταχθεί υπέρ της παράτασης εφαρμογής της Οδηγίας 99/742/Ε.Ε. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε στο πλαίσιο του ΠΑΑ «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 να προβλεφθεί η δυνατότητα να ενταχθούν οι πτηνοτρόφοι για αντικατάσταση των υφιστάμενων κλωβοστοιχιών.

Τέλος, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει καταρτίσει σχέδιο νέας ΚΥΑ για τον καθορισμό συμπληρωματικών μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 589/08 της Επιτροπής, σχετικά με τις προδιαγραφές εμπορίας των αυγών προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που παρατηρούνται στην συγκεκριμένη αγορά .

 

*Επισυνάπτεται ολόκληρη η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων