ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ - Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

 

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

O Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, με παρέμβασή του, έθεσε το θέμα των διαφοροποιήσεων στις τιμές ζώνης που αναγράφονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στο Καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνα, στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.

Ο κ. Βλάχος ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό ότι, με βάση επιστολή του Δήμου Μαραθώνα καθώς επίσης και με δημοσιεύματα που έχουν δει πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας, φαίνεται να υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις στις τιμές ζώνης των ακινήτων σε σχέση με τις αντικειμενικές τους αξίες με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ να έχουν υπερκοστολογηθεί.

Επεσήμανε επίσης ότι, το πρόβλημα θα γίνει ακόμα πιο σοβαρό, αν συνυπολογιστεί ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες, θα κληθούν να πληρώσουν το νέο τέλος ακίνητης περιουσίας, με βάση τη συγκεκριμένη λανθασμένη τιμή.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μην υποστούν οικονομική ζημία οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό τα ακριβή στοιχεία των τιμών ζώνης να αναζητηθούν από τους πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών, βάσει του οποίου να υπολογιστεί τελικά και το ειδικό τέλος ακινήτων.