ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ - Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

 

 

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για συστηματικές προσπάθειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να ενισχυθεί η θέση των Ελλήνων Κτηνοτρόφων και να στηριχθεί ο κλάδος της κτηνοτροφίας, κάνουν λόγο στις απαντήσεις τους τα συναρμόδια Υπουργεία, σε σχετική αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος.

Συγκεκριμένα στην απάντησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει ότι, για την στήριξη της ρευστότητας των κτηνοτρόφων, μεταξύ των άμεσων μέτρων που έλαβε αλλά και εφαρμόζει η ηγεσία του Υπουργείου είναι, η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, η πληρωμή της πρώτης δόσης (50%) επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, η ενίσχυση του εφοδιασμού με ζωοτροφές και άλευρα των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους, η επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης και έγκρισης των Σχεδίων Βελτίωσης και τέλος η στήριξη μεμονωμένων παραγωγών ή και ομάδων παραγωγών από το ΥΠΑΑΤ. Αναφορικά με την χρηματοδότηση των αγροτών, σε συνεννόηση με την νέα Τράπεζα Πειραιώς – Α.Τ.Ε, αυτή θα συνεχιστεί μέσω ανοικτών δανείων αγροτών, ενώ θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από τα συναρμόδια Υπουργεία, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της υπό εκκαθάρισης ΑΤΕ.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει ότι με σειρά υπουργικών αποφάσεων έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρξει τροποποίηση, με παράταση χάριτος και αντίστοιχη επιμήκυνση της συνολικής διάρκειας, των δανείων τα οποία χορηγήθηκαν τα τελευταία έτη σε κτηνοτρόφους.

 

 

*Επισυνάπτονται οι απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων