ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ - Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

 

 

 

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Καθορίζεται συγκεκριμένη διαδικασία για την ενίσχυση, ύψους 1,5 εκ. ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος, των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών με πρόσθετο αριθμό διδακτικών συγγραμμάτων, ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των Ιδρυμάτων, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίος Βλάχος .

            Συγκεκριμένα στην απάντηση του ο αρμόδιος Υπουργός, αναφέρει πως στο Ν.4009/2011 δεν προβλέπεται μεταβατική διάταξη που να επιτρέπει τη συνέχιση της παροχής δωρεάν διδακτικών βιβλίων στους φοιτητές που είχαν εισαχθεί στα ΑΕΙ πριν την έναρξη ισχύος του νόμου.

Ωστόσο, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που τίθεται σε εφαρμογή από το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, θα δοθεί σημαντική οικονομική ενίσχυση στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, προκειμένου να εμπλουτιστούν με περισσότερα διδακτικά συγγράμματα, ενώ παράλληλα προβλέπεται, η υποχρέωση των βιβλιοθηκών των ΑΕΙ, να προβαίνουν σε μακροχρόνιο δανεισμό συγγραμμάτων στους φοιτητές (έως 30 ημέρες με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη μια φορά) από τον οποίο θα επωφελούνται, κατά προτεραιότητα, εκείνοι που δεν έχουν το δικαίωμα δωρεάν παραλαβής τους.

 

 

*Επισυνάπτεται η απάντηση του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού