ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ - Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

 

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, σε συνέχεια των παρεμβάσεων του για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά (κατάθεση αναφοράς αρ. πρωτ. 583/23-7-2014, κατάθεση ερώτησης αρ. πρωτ. 2417/10-9-2014 στη Βουλή), πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου, κ. Χαράλαμπο Καμπεζίδη. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα κ. Σπύρος Λιβαθηνός και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Έργων του Δήμου Μαραθώνα, κ. Αιμίλιος Ρεϊσόγλου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης, πραγματοποιώντας ξενάγηση στο πάρκο και κάνοντας επιτόπια αναφορά, ενημέρωσαν τον κ. Βλάχο για τα θέματα που αντιμετωπίζει το πάρκο και αφορούν κυρίως στη λαθροθηρία πουλιών που παρατηρείται στον υγροβιότοπο, στην παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων εντός του δάσους, στα κατεστραμμένα δέντρα από την παράνομη υλοτομία αλλά και στα υπολείμματα φυτοκομικών εργασιών.

Με το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Βλάχος, διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε άμεση επαφή με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, ώστε με παρεμβάσεις του στη Βουλή, να συμβάλλει στην ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων, αλλά και στην διευκόλυνση του έργου της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα.