ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ - Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

 

 

 

  

 

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, κατέθεσε ερώτηση (αρ. πρωτ: 3817/09-03-2016) στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία περισυλλογής και απόσυρσης των καμένων υλικών και άλλων σκουπιδιών από το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου.

Από τις απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων στην ανωτέρω ερώτηση, προκύπτει ότι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει επιφορτιστεί να διεξάγει τον διαγωνισμό για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καύσης, έχει καθυστερήσει σημαντικά στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να παραμένουν έως σήμερα, οι ποσότητες των αποβλήτων που έχουν καεί στον υπαίθριο χώρο της δραστηριότητας.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στις ανωτέρω απαντήσεις, ομάδες Ρομά έχουν «αφαιρέσει» από την μονάδα το μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και τμήματα από τα μεταλλικά κτίρια που στέγαζαν τις επιμέρους δραστηριότητες της παραγωγικής διαδικασίας της εταιρείας, ενώ επειδή ο χώρος δεν φυλάσσεται και δεν υπάρχουν πλέον οι μεταλλικές πόρτες, καθίσταται πλέον εύκολη η είσοδος «τρίτων ατόμων» και η ρίψη άλλων αποβλήτων.

 

  

 

Ολόκληρες οι απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων στον παρακάτω σύνδεσμο:

(http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=cffa396f-d846-4431-ba22-a5c501601047)