ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ - Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

 

 

 

    

 

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Ειδική ρύθμιση για τους μαθητές των πληγεισών περιοχών από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018»

Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Γεωργίου Βλάχου

στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

 

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα την ανάγκη ειδικής ρύθμισης με την οποία θα προβλέπεται μοριοδότηση για τους μαθητές των πληγεισών περιοχών από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

 

Ακολουθεί το ολόκληρο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης

Θέμα: Ειδική ρύθμιση για τους μαθητές των πληγεισών περιοχών από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018

Στις 23 Ιουλίου του 2018, οι κάτοικοι των περιοχών Μάτι και Νέος Βουτζάς των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου, ήρθαν αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή καταστροφή τις συνέπειες της οποίας τις βιώνουν ακόμη και σήμερα.

Ο τραγικός απολογισμός είναι η απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας, η ολοσχερής καταστροφή περιουσιών και η περιοχή να κρίνεται ακόμα και σήμερα ακατάλληλη να κατοικηθεί, καθώς ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί πλήρως τα επικίνδυνα υλικά, ενώ δεν έχει καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη και τις τοξικές ουσίες που εκλύθηκαν με την πυρκαγιά.

Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, με τους μαθητές αλλά και τις οικογένειες τους, να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ και να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες τόσο σε πνευματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη κατάσταση ωστόσο είναι ακόμη πιο δύσκολη για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι καλούνται να διεκδικήσουν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση, κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες και μεγάλη ψυχολογική πίεση, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη μαθησιακή τους απόδοση. Κατόπιν τούτων…

 

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ

Προτίθεστε να λάβετε μέριμνα, προκειμένου να δοθεί μοριόδοτηση στους μαθητές της Γ’ Λυκείου των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας;