Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ανεπάρκεια αλεξίσφαιρων γιλέκων στα αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής»

Ερώτηση του Βουλευτή Γεωργίου Βλάχου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

 

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, κατέθεσε ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σχετικά με τις ελλείψεις αλεξίσφαιρων γιλέκων στα αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων και επομένως να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα κατά την άσκηση του καθήκοντος.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης (αρ. πρωτ:2464/12-10-2018):

«Σύμφωνα με καταγγελία του Γραμματέα του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ), η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό το σύνολο των αστυνομικών και επομένως να θωρακίσει τη σωματική τους ακεραιότητα κατά την άσκηση του καθήκοντος.

Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη καταγγελία, μετά από συναντήσεις στα αστυνομικά τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν κανένα από τα συγκεκριμένα τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό σε αλεξίσφαιρα γιλέκα, προκειμένου να καλύψει το σύνολο της Αστυνομικής δύναμης.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ατομικό εφόδιο να γίνεται κοινόχρηστο -με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τους αστυνομικούς- ενώ σε περίπτωση που διαταχθεί σε υπηρεσία ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός αστυνομικών, η διοίκηση να αδυνατεί να καλύψει με αλεξίσφαιρη θωράκιση το σύνολο του προσωπικού. Κατόπιν τούτων…

 

Ερωτάστε Κυρία Υπουργέ

1.   Υπάρχει επαρκής αριθμός αλεξίσφαιρων γιλέκων ικανού να καλύψει το σύνολο της αστυνομικής δύναμης;

2.   Εάν όχι, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να επιλύσετε το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών