Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Αρχική Σελίδα

ΔΕΛΤΙA ΤΥΠΟΥ

 

2 0 1 9

 

·         Ερώτηση του Γ. Βλάχου για το θέμα της μη λειτουργίας των ανελκυστήρων στον Προαστιακό Σταθμό του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (Σ.Κ.Α.) (16/4/2019).

·         Νέα ματαίωση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Αττικής Γιώργου Βλάχου προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο σχετικά με την τύχη του ΛΕΠΕΤΕ (8/4/2019)

·         «Αποσπάσεις αστυνομικών από τα τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΜΑΤ)»». Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Γεωργίου Βλάχου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (20/3/2019)

·         Παρέμβαση  Γ. Βλάχου για το θέμα των αντισταθμιστικών οφελών προς τους Δήμους των Μεσογείων, καθώς και τη δέσμευση των 22 χιλ. στρεμμάτων περιμετρικά του Αεροδρομίου 15/2/2019

·         «Επικείμενη Κατάργηση της Δ.Ο.Υ Αχαρνών» ερώτηση Γ. Βλάχου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (13/2/2019)

·         «Να δοθεί η δυνατότητα υποβολής διορθωτικής αίτησης σε δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος», ερώτηση του Βουλευτή Γεωργίου Βλάχου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (6/1/2019)

 

2 0 1 8

 

·         Συνάντηση Γ. Βλάχου με αντιπροσώπους της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδήγησης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (6/12/2018)

·         Ερώτηση Γ. Βλάχου σχετικά με τις ελλείψεις αλεξίσφαιρων γιλέκων στα αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής (12/10/2018).

·         «Ειδική ρύθμιση για τους μαθητές των πληγεισών περιοχών από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018». Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Γεωργίου Βλάχου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (18/9/2018)

·         Δήλωση Γ. Βλάχου για την απορριπτική απόφαση σχετικά με την αδειοδότηση ερευνών κοιτασμάτων βωξίτη στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων (30/3/2018).

·         Επίκαιρη ερώτηση Γ. Βλάχου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο με θέμα "Αναστολή πρωτοκόλλων επιβολής ειδικής αποζημίωσης έως την κύρωση των δασικών χαρτών" (23/3/2018)

·         Επίκαιρη ερώτηση Γ. Βλάχου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, με θέμα "Δικαίωμα υπαγωγής των αυθαίρετων κτισμάτων σε εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες" (16/3/2018).

 

2 0 1 7

 

·         Επίσκεψη Γ. Βλάχου στα γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Βύρωνα Νάκο και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κα. Χριστίνα Κλωνάρη

·         Ερώτηση Γ. Βλάχου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε η εκδίκαση των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί προς την Κτηματολόγιο Α.Ε, να πραγματοποιείται στους κατά τόπους Δήμους

·         Κατάθεση ερωτήσεων Γ. Βλάχου για να προσδιοριστούν επακριβώς τα κριτήρια θεώρησης ενός οικισμού ως νομίμως υφιστάμενου βάσει του ν.4389/2016, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να μπορούν να διορθώσουν σε περίπτωση λάθους, τα περιγράμματα της χρωματικής κατηγορίας πύκνωσης στους δασικούς χάρτες (22/2/2017).

·         Επιστολή Γ. Βλάχου προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για να αυξηθεί στους τρεις (3) μήνες με δυνατότητα παράτασης, η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων επί των νέων δασικών χαρτών (25/01/2017)

 

2 0 1 6

  

·         Ένταξη και των τριτέκνων οικογενειών στη δωρεάν διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών (11/10/2016).

·         Παρέμβαση Γ. Βλάχου για την καταβολή αντισταθμιστικών οφελών στους Δήμους των Μεσογείων από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

·         «Επικείμενη Κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων στην Περιφέρεια Αττικής» συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Γεωργίου Βλάχου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

·         «Παράταση στην προθεσμία για ένταξη οικιακών πελατών της ΔΕΗ στο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών» (22/9/2016).

·         Παράταση στην προθεσμία Αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (21/9/2016)

·         «Αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων» (15/9/2016)

·         Επίκαιρη Ερώτηση Γεωργίου Βλάχου, για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας προκειμένου οι αγρότες-παραγωγοί, προμηθευτές της εταιρείας «Μαρινόπουλος», να μην συμπεριλάβουν στις φορολογικές τους δηλώσεις και να μην φορολογηθούν για τα μη εξοφληθέντα τιμολόγια που έχουν εκδώσει προς τη συγκεκριμένη εταιρεία. (01/08/2016)

·         Aναφορά στη Βουλή για δωρεάν διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών και σε τρίτεκνες οικογένειες (12/07/2016)

·         ροτάσεις εν όψει κατάρτισης διευκρινιστικής εγκυκλίου σχετικά με τις περιοχές που δύναται να αποτελέσουν οικιστικές πυκνώσεις. (28/6/2016)

·         απώλεια σημαντικών εσόδων αλλά και θέσεων εργασίας, από τις καθυστερήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων, στην υλοποίηση και ανάπτυξη του προγράμματος του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας (18/5/2016)

·         Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γ. Βλάχου σχετικά με  με την εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Βαρυμπόμπης και Α/Κ Αγ. Στεφάνου (26/4/2016).

·         Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γ. Βλάχου σχετικά με  τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία περισυλλογής και απόσυρσης των καμένων υλικών και άλλων σκουπιδιών από το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου (26/4/2016).

·         Απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην ερώτηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γ. Βλάχου σχετικά με την αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 13 εκ. ευρώ στους οικιακούς καταναλωτές ορεινών κοινοτήτων της Ελλάδας καθώς και αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 20 εκ. ευρώ προς τις φιλοξενούσες τα εν λόγω Αιολικά Πάρκα Αιολικές Αρχές (1/4/2016).

·         Απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην ερώτηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γ. Βλάχου για σχετικά με την καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών – Ατόμων με Αναπηρία, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου που επιτελείται στις συγκεκριμένες δομές (24/03/2016).

·         Απάντηση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού στην ερώτηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γ. Βλάχου για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα με αναστολή της λειτουργίας τους (24/03/2016).

·         Ερώτηση Γ.Βλάχου στη Βουλή για την «Περισυλλογή και απόσυρση των καμένων υλικών και άλλων σκουπιδιών από το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου (9/3/2016).

·         Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής και η ΝΟΔΕ Βόρειας Αττικής (28/2/2016).

 

2 0 1 5

 

 

·         Κοινή ερώτηση δεκατεσσάρων (14) βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το ενδεχόμενο Υπουργοί και Βουλευτές να έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό (09/07/2015).

·         Επίσκεψη Γ. Βλάχου,με κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου κ. Νικόλαου Μελετίου αλλά και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, στο χώρο του φλεγόμενου εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, και κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή (11/06/2015).

·         Έγινε η παρακατάθεση των χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, λόγω αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για τη διευθέτηση του ρέματος του Ερασίνου (17/3/2015).

·         Καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, λόγω αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για τη διευθέτηση του ρέματος του Ερασίνου. (10/3/2015)

·         Δήλωση Γ. Βλάχου για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 (26/1/2015).

·         Υπεγράφη από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Σκρέκα και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωνσταντινόπουλο, η εγκύκλιος για τη διαχείριση του προγράμματος ΠΔΕ 2015, που ανοίγει το δρόμο για τη καταβολή των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών από την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στον Ερασίνο ποταμό (23/01/2015).

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στο Κορωπί (23/01/2015).

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στα Α. Λιόσια (22/01/2015).

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στην Πνευματική Εστία Βούλας (22/01/2015).

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στο Κέντρο «Πέππας» στη Σταμάτα (21/01/2015).

·         Ο Υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Περιφέρεια Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση απονομής επάθλων και κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α).(21/1/2015)

·         Επίσκεψη Γ. Βλάχου σε οινοποιείο στην περιοχή των Ερυθρών (20/01/2015).

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στο Ξενοδοχείο «Μάτι» Ν. Μάκρης (19/01/2015).

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στην Ταβέρνα «Ψωμάς»  στο Μήλεσι (18/01/2015).

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στον Κινηματογράφο-Πολυχώρο «ΑΡΤΕΜΙΣ» στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας (18/01/2015).

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στο Πνευματικό Κέντρο των Σπάτων (16/1/2015)

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών (15/1/2015)

·         Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος παρευρέθηκε χθες στα Γραφεία της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α και συμμετείχε στη δημόσια συζήτηση για την υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. (15/01/2015)

·         Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος παρευρέθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση της ΕΚΟ Νέας Δημοκρατίας ΕΥΔΑΠ, στην Κεντρική της εκδήλωση στο αμφιθέατρο Περισσού (15/1/2015)

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στο Κέντρο “PUZZLE” στα Μέγαρα (15/1/2015)

·         Επίσκεψη Γ. Βλάχου στα γραφεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ελευσίνας  (14/1/2015)

·         Ομιλία Γ. Βλάχου σε συγκέντρωση πολιτών στο Ξενοδοχείο Holiday Inn (13/1/2015)

·         Ομιλία Γ. Βλάχου στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου σε συγκέντρωση πολιτών του Δήμου Ασπροπύργου (12/1/2015)

 

 

2 0 1 4

 

 

·         Παρέμβαση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, για το ζήτημα της άμεσης παράτασης αναστολής πλειστηριασμών α' κατοικίας (23/12/2014)

·         O Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, έφερε στη Βουλή το θέμα της τιμής εισιτηρίου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (12/12/2014).

·         Απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στην ερώτηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γ. Βλάχου για τον βαθμό ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος του ρέματος της Εσχατιάς (8/12/2014).

·         Κατάθεση ερώτησης Γ. Βλάχου στη Βουλή για το θέμα του ελλιπούς συγκοινωνιακού δικτύου στην περιοχή του Κιτσίου στο Δήμο Κρωπίας. (02/2/2014)

·         Απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνη, στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεωργίου Βλάχου, που ζητούσε την άρση του χιλιομετρικού περιορισμού των 40χλμ. από το κέντρο της Αθήνας η οποία άφηνε εκτός των προγραμμάτων επιδότησης νέων αγροτών, περιοχές (π.χ Μεσόγεια) και Δήμους (Ασπρόπυργος, Αχαρνές, Κρωπία, Παιανία, Μαρκόπουλο, Σπάτα) της Περιφέρειας Αττικής, που διαθέτουν πλούσια γεωργική παραγωγή (1/12/2014).

·         Την καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των οποίων οι εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν στα πλαίσια του Ολυμπιακού Έργου Μαραθώνια Διαδρομή, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος. (28/11/2014)

·         Την ένταξη των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του Ι.Ν Αγίου Νικολάου – Αγία Σωτήρα στην περιοχή των Αχαρνών, σε ένα από τα επόμενα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, προανήγγειλε ο αρμόδιος Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση (αρ.πρωτ: 3926/23-10-2014), που κατέθεσε στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος (20/11/2014)

·         Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κ. Γεώργιος Βλάχος, επισκέφθηκε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και συζήτησαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους Δήμους από την εφαρμογή του Ν.4250/2014 (19/11/2014).

·         Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, σε συνέχεια των παρεμβάσεων του για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά (κατάθεση αναφοράς αρ. πρωτ. 583/23-7-2014, κατάθεση ερώτησης αρ. πρωτ. 2417/10-9-2014 στη Βουλή), πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου, κ. Χαράλαμπο Καμπεζίδη (17/11/2014).

·         Την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και για το έτος 2015, ζητούν με κοινή ερώτηση που κατέθεσαν δέκα (10) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (12-11-2014)

·         Ερώτηση Γ. Βλάχου στη Βουλή για το ζήτημα της ολοκλήρωσης της κατασκευής του έργου του ρέματος της Εσχατιάς (6/11/2014)

·         Επίσκεψη του βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Γεωργίου Βλάχου στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκο Ταγαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει και να του θέσει υπ’ όψιν θέματα σχετικά της Περιφέρειας Αττικής. (5/11/2014)

·         Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, παρακολούθησε τις εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Μαραθώνα και η Συνομοσπονδία Συλλόγων και Φορέων Ανατολικής Αττικής στη Νέα Μάκρη με θέμα: «Τα Ιδιοκτησιακά – Δασικά Προβλήματα της Αττικής και …. τα Φιρμάνια του Σουλτάνου».

·         Συνάντηση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Γεωργίου Βλάχου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Δένδια (3/11/2014).

·         Επίκαιρη ερώτηση Γ. Βλάχου στη Βουλή για το έφερε στη Βουλή, το ζήτημα της σημαντικής καθυστέρησης στην καταβολή του ειδικού νοσηλίου – τροφείου στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Ατόμων με Αναπηρίες (20/10/2014).

·         Ερώτηση Γ. Βλάχου στη Βουλή για το ζήτημα της άμεσης πρόσληψης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, προκειμένου να συμπληρωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου Δροσιάς και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου (17/10/2014)

·         Ερώτηση Γ. Βλάχου στη Βουλή για το ζήτημα της άμεσης προστασίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά (16/10/2014)

·         Ερώτηση Γ. Βλάχου στη Βουλή για το ζήτημα της αυξημένης παραβατικότητας στην περιοχή του Ζεφυρίου στο Δήμο Φυλής (2/10/2014)

·         Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, συμμετέχει σε διάσκεψη για τον Τουρισμό (11/9/2014)

·         Aναφορά Γ. Βλάχου στη Βουλή, για το ζήτημα της άμεσης προστασίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά (25/7/2014)

·         Τη μείωση της Φορολογίας, ζητούν με κοινή ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, (6) Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (23/7/2014)

·         Με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, ο Γ. Βλάχος, έθεσε το ζήτημα της απαξίωσης και της εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στον Δήμο Αχαρνών (23/7/2014)

·         Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεωργίου Βλάχου, έγινε σύγκλιση της Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους συνεργάτες του, σχετικά με την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής έως το λιμάνι του Λαυρίου(10/07/2014)

·         Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κ. Γεώργιος Βλάχος, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών και τον βαθμό υλοποίησης του έργου διασύνδεσης του Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το λιμάνι του Λαυρίου μέσω του Προαστιακού σιδηροδρόμου (3/6/2014)

·         Κατάθεση ερώτησης, στη Βουλή για το ζήτημα της ολιγωρίας ως προς την υιοθέτηση του συστήματος ιχνηλασιμότητας και συναφών μέτρων, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου από τα προϊόντα καπνού και τα αλκοολούχα ποτά (2/6/2014).

·         Κατάθεση ερώτησης για να ληφθεί μέριμνα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (27/02/2014)

 

2 0 1 3

 

 

·         Ομιλία Γ. Βλάχου για την κύρωση του προϋπολογισμού 2014 (05/12/2013)

·         Ερώτηση-πρόταση κατέθεσαν 55 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης του Επιδόματος Θέρμανσης (11/10/2013)

·         Ερώτηση σχετικά με τις φήμες για επικείμενη κατάργηση της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στα γαλακτοκομικά προϊόντα, κατέθεσε από κοινού στη Βουλή, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Γ. Βλάχος με άλλους 54 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (02-10-2013)

·         Ερώτηση Γ. Βλάχου στη Βουλή για το ζήτημα των υπερτιμημένων φόρων και τελών σε ακίνητα του πυκνοδομημένου τμήματος του Δήμου Αχαρνών, λόγω υπολογισμού τους με βάση λανθασμένους συντελεστές δόμησης (26/9/2013)

·         Απάντηση σε κατάθεση αναφοράς, του κ. Γ. Βλάχου σχετικά με την «Αντιμετώπιση της Εγκληματικότητας και της Παραβατικότητας στον Δήμο Αχαρνών» (10/07/2013).

·         Εγκατάσταση του νέου συστήματος TAXIS στις Δ.Ο.Υ Παλλήνης και Κορωπίου (11/06/2013)

·         Την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει η κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π) στους Πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α να γίνει με βάση την απογραφή του πραγματικού πληθυσμού του 2001 και όχι του 2011, ζήτησε κατά την διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Βλάχος (10/04/2013). (Video)

·         Εξαιρέθηκε από το άρθρο 31 του νόμου «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Ανάπτυξης, η πρόβλεψη να δοθεί συντελεστής δόμησης στην περιοχή με το στοιχείο Η (παραλία Πεύκο Λαγονησίου)(04/04/2013).

·         Απάντηση σε κατάθεση αναφοράς, του κ. Γ. Βλάχου σχετικά με το αίτημα του Δήμου Αχαρνών σχετικά για τη δυνατότητα σύστασης έως δύο Γενικών Διευθύνσεων, απόρροια της σημαντικής πληθυσμιακής αύξησης του Δήμου, που αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2011 (07/03/2013).

·     Κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για το θέμα της θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας και την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει το πολύ πενήντα (50) ένσημα. (26/02/2013).

·    Υπόμνημα Γ. Βλάχου στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για διάλογο και υποβολή προτάσεων προκειμένου να ληφθούν υπόψη στο σχέδιο νόμου που θα αφορά στην εκτός σχεδίου δόμηση (08/02/2013).

 

2 0 1 2

 

 

·         Απάντηση σε ερώτηση του κ. Γ. Βλάχου, σχετικά με το θέμα, της αλλαγής των καταστατικών των αλιευτικών συνδικαλιστικών συλλόγων και της εναρμόνισής τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4015/2011 (19/12/2012)

·         Απάντηση σε ερώτηση του κ. Γ. Βλάχου, σχετικά με το θέμα, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για άτομα με χρόνιες και σπάνιες παθήσεις (12/12/2012).

·         Καθορίζεται συγκεκριμένη διαδικασία για την ενίσχυση, ύψους 1,5 εκ. ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος, των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών με πρόσθετο αριθμό διδακτικών συγγραμμάτων, ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των Ιδρυμάτων (12/12/2012)

·         Απαντήσεις σε ερώτηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Βλάχου, για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζονται ιδιαίτερα στη Περιφέρεια Αττικής (12/10/2012).

·         Έχει συσταθεί Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στο Υπουργείο Οικονομικών, η οποία ασχολείται και με τη σύνταξη σχεδίου νόμου του Κώδικα Εθνικών Κληροδοτημάτων και την αναμόρφωση των διατάξεων των σχολαζουσών κληρονομιών, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Γ. Βλάχου και άλλων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (10/12/2012).

·         Νέα παράταση έως τις 31-12-2013 θα δοθεί στην απαγόρευση πλειστηριασμού της κύριας ή μοναδικής κατοικίας για υπερχρεωμένα νοικοκυριά (29/11/2012)

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της ένταξης των αυθαίρετων κτισμάτων που βρίσκονται στις ζώνες Υμηττού, στη ρύθμιση περί αυθαιρέτων του Ν.4014/2011(29/11/2011)

·         Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επεξεργασίας των πληροφοριών που περιέχονται στις καταστάσεις εμβασμάτων 2009-2011, που διενεργείται από τη Γ.Γ.Π.Σ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γ. Βλάχος (29/11/2011).

·         Η ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Κοινοτικής Οδηγίας 2011/7/ΕΕ, για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές προκειμένου αυτές να μην πραγματοποιούνται ετεροχρονισμένα από την ημερομηνία που έχει συμφωνηθεί στη σύμβαση ή που καθορίζεται στους γενικούς εμπορικούς όρους, θα γίνει εμπρόθεσμα και πριν την καταληκτική ημερομηνία μεταφοράς της, σύμφωνα  με την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Γ.Βλάχος (29/11/2012).

·         Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα η λειτουργία των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ, μεταξύ των οποίων και αυτό της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Υγείας, σε σχετική αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Βλάχος (13/11/2012).

·         Για ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος της πτηνοτροφίας, κάνει λόγο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας σε σχετική αναφορά του Γ. Βλάχου (30/10/2012)

·         Για συστηματικές προσπάθειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να ενισχυθεί η θέση των Ελλήνων Κτηνοτρόφων και να στηριχθεί ο κλάδος της κτηνοτροφίας κάνουν λόγο τα συναρμόδια υπουργεία, απαντώντας σε σχετική αναφορά του Γ. Βλάχου (26-10-2012)

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ (24-10-2012)

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της άρση αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (23-10-2012)

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων του Ο.Γ.Α και των επιδομάτων ανεργίας σε εποχικά άνεργους (19/10/2012).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της απόδοσης των προμηθειών από τα πιστωτικά ιδρύματα προς το ελληνικό δημόσιο βάσει του ν.3723/2008 (12/10/2012).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα των δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και εφαρμογή του ν.4046/2012 (12/10/2012).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της ματαίωσης του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την «Παραγωγή Καλλιτεχνικών έργων που προωθούν την ισότητα των φύλων (12/10/2012).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το  ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τα άτομα με χρόνιες και σπάνιες παθήσεις (12/10/2012).

·         Με πρόσληψη επικουρικών ιατρών θα επιλυθούν προσωρινά οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της χώρας (08/10/2012).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα ονόματα φοροφυγάδων που περιέχονται στη «λίστα Λαγκάρντ» (04/10/2012).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις σχολάζουσες κληρονομιές (04/10/2012).

·         Το έργο της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής έως το Νέο Λιμένα Λαυρίου, έχει μελετηθεί σε προκαταρτικό επίπεδο από την «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε» και αποτελεί επιδίωξη η προώθηση του έργου για περαιτέρω μελέτες και στη συνέχεια για υλοποίηση (03/10/2012)

·         Αξιοποίηση των εθνικών αλλά και κοινοτικών πόρων, στο πλαίσιο δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με στόχο την ένταξη του μέγιστου δυνατού αριθμού παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και την εύρυθμη λειτουργία αυτών (03/10/2012)

·         Δρομολογήθηκε η ένταξη της 4ης Πολεοδομικής Ενότητας της Ν. Μάκρης στο σύστημα αντικειμενικών αξιών ακινήτων(25/9/2012)

·         Επιλύθηκαν τα προβλήματα και λειτουργεί κανονικά το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στην Κερατέα, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες και στο παράρτημα του Λαυρίου (25/9/2012)

·         Κατάθεση αναφοράς, Γ. Βλάχου στη Βουλή για  το ζήτημα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης, λόγω σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό (14/9/2012)

·         Κατάθεση αναφοράς, Γ. Βλάχου στη Βουλή για το ενδεχόμενο λειτουργίας των σχολικών μονάδων δίχως θέρμανση, λόγω της υψηλής τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης (13/09/2012)

·         Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων (26/7/2012).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την καταβολή της χρηματικής αποζημίωσης στους νεφροπαθείς για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση (26/7/2012).

·         Εκδήλωση Γ. Βλάχου στο κτήμα Αμπελώνες Μάρκου (20-4-2012)

·         Δήλωση Γ. Βλάχου για τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία (13-02-2012)

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου για τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα.(08/02/2012).

·         Επιλύθηκε το πρόβλημα, προσδιορισμού του προστίμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων στις περιοχές όταν η αντικειμενική τιμή ζώνης στην δημοτική κοινότητα είναι πάνω από 2200 ευρώ (3/2/2012)

·         Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές, από το φόβο ελληνοποίησης εισαγόμενης πατάτας (26-01-2012)

·         Για το θέμα του Σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος «Κατηγορίες και Περιεχόμενο χρήσεων Γης» (19-01-2012).

·         Παρέμβαση Γ. Βλάχου για την τροποποίηση του Ν.4030/11, άρθρο 49 παρ.8 (11-01-2012).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου για αυξήσεις τιμών βασικών ειδών.(11/01/2012).

 

2 0 1 1

 

 

·         Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή του υπευθύνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου σχετικά με τη μη σωστή εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.(21/12/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή το κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.(19/12/2011).

·         Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας από ΜΚΟ (09/12/2011).

·         Δήλωση Γ. Βλάχου για τις πολιτικές εξελίξεις.(3/11/2011).

·         Παρατείνεται έως και 16 Ιουνίου 2012 η προθεσμία αδειοδότησης υφιστάμενων αρδευτικών γεωτρήσεων (17/10/2011)

·         Παρέμβαση Γ. Βλάχου για το θέμα των διαφοροποιήσεων στις τιμές ζώνης που αναγράφονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στο Καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνα (14/10/2011)

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων για υπερχρεωμένα νοικοκυριά.(11/10/2011).

·         Ψεύτικες οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών, σχετικά με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δ.Ο.Υ στη Περιφέρεια (10/10/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν κάρτες απεριορίστων του ΟΑΣΑ.(10/10/2011).

·         Απάντηση του ΥΠΑΑΤ, το θέμα της κάλυψης ζημιών λόγω προσβολής αμπελοκαλλιεργειών από περονόσπορο(23/9/2011).

·         Ψηφίστηκε το Σ/Ν  «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ».(9/9/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης (2/9/2011).

·         Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το ζήτημα του αλιευτικού καταφυγίου Ραφήνας.(1/9/2011).

·         Απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το ζήτημα της κατάρτισης ενιαίου γενικού πολεοδομικού σχεδίου για τον ενοποιημένο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.(1/9/2011).

·         Απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το ζήτημα των πυραύλων τύπου ΝΙΚΗ της Πολεμικής Αεροπορίας.(1/9/2011).

·         Απάντηση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το θέμα των καθυστερήσεων στην παράδοση αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής.(1/9/2011).

·         Επιστολή Γ. Βλάχου προς Υπουργό Οικονομικών για επικείμενες καταργήσεις-συγχωνεύσεις ΔΟΥ Περιφ. Αττικής.(28/7/2011).

·         ‘‘Την αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης, την «πληρώνουν» οι πολίτες – καταναλωτές’’ δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου.(26/7/2011).

·         Ερώτηση στην Βουλή, σχετικά με καθυστερήσεις στην παράδοση αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής (19/7/2011).

·         Υπόμνημα Γ. Βλάχου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αφορμή την επικείμενη τροποποίηση και συμπλήρωση της ΑΔ 7/09 αναφορικά με τους κανόνες εμπορίας νωπών οπωρολαχανικών (11/07/2011)

·         Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Πρώτης Υποδοχής μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.(27/6/2011).

·         Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή του Ασπροπύργου.(27/6/2011).

·         Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε ερώτηση του Γ. Βλάχου, σχετικά με το θέμα της ελλιπούς στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής από αστυνομικό προσωπικό.(24/6/2011).

·         Απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού, σε ερώτηση του Γ. Βλάχου, σχετικά με το ζήτημα της πολύμηνης διακοπής λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων.(24/6/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στο αίτημα για παράταση της αναστολής της καταβολής των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των Νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, που επλήγησαν από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.(22/6/2011).

·         Αναφορά στη Βουλή, σχετικά με το αίτημα του Δημάρχου Μαραθώνα (Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Μάκρης) για τη λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής (22/6/2011).

·         Ερώτηση στην Βουλή, το θέμα της καθυστέρησης της καταβολής χρηματοδότησης από την πλευρά της πολιτείας, που αφορά στην πολιτική προστασία (22/6/2011).

·         Ερώτηση στην Βουλή, το θέμα των επικείμενων καταργήσεων – συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ που φέρεται να μελετά το Υπουργείο Οικονομικών στην Ελληνική Επικράτεια (22/6/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου σχετικά με την παρουσία του κολοβακτηριδίου “E.coli” σε λαχανικά από την Ισπανία.(2/6/2011).

·         Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το ζήτημα των υγειονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή της Λαυρεωτικής.(25/5/2011).

·         Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με την επικείμενη κατάργηση σχολικών μονάδων από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».(25/5/2011).

·         Απάντηση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού από το Περιφερειακό Ιατρείο Σαρωνίδας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων.(23/5/2011).

·         Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με αιτήματα του πτηνοτροφικού κλάδου.(23/5/2011).

·         Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης οικοπέδου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελευσίνα.(23/5/2011).

·         Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το ζήτημα της μη κατασκευής ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας στη Χαλυβουργική αλλά και των υψηλών ποσοστών του εξασθενούς χρωμίου στην περιοχή του Ασπρόπυργου.(19/5/2011).

·         «Οι καταναλωτές παλεύουν μόνοι», δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για εκδήλωση φαινομένων νόθευσης του ανταγωνισμού (18/5/2011).

·         Απάντηση σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το θέμα του καθαρισμού των ρεμάτων του Μαραθώνα (12/5/2011).

·         Απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με τα προβλήματα από την λειτουργία του Καλλικράτη (12/5/2011).

·         Απάντηση σε αναφορά του Γ. Βλάχου, για το θέμα των ελλείψεων προσωπικού και της γραφειοκρατίας στις πολεοδομίες (12/5/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου, για να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στο αίτημα του Επιμελητηρίου Ηλείας (12/5/2011).

·         Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, για συνάντηση με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ασπροπύργου (11/5/2011).

·         Ερώτηση στην Βουλή, το θέμα της παράτασης της αναστολής των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες τμημάτων των Νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 (11/5/2011).

·         Αναφορά στη Βουλή, για προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι πτηνοτρόφοι των Μεγάρων από την εφαρμογή σχετικής κοινοτικής οδηγίας (11/5/2011).

·         Ομιλία Γ. Βλάχου στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου «Προστασία του ανταγωνισμού»  (11/5/2011).

·         Ερώτηση Γ. Βλάχου, σχετικά με προβλήματα στο ΙΚΑ Ανω Λιοσίων (9/5/2011).

·         Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το το ψήφισμα των κατοίκων «Χερώματος» της Βάρης (5/5/2011).

·         Απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε ερώτηση του Γ. Βλάχου, σχετικά με το θέμα επιβολής κυρώσεων στο Δήμο Λαυρεωτικής στην περίπτωση απώλειας χρηματοδότησης του ΧΥΤΑ Κερατέας (5/5/2011).

·         Απάντηση του Υπουργoύ Προστασίας του Πολίτη σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με το θέμα των αγκυροβολίων στη Πάχη Μεγάρων (5/5/2011).

·         Δήλωση Γ. Βλάχου με αφορμή την αποχώρηση των Αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα (19/04/2011).

·         Το πρόβλημα με τις τιμές των καυσίμων δεν έχει προηγούμενο (18/04/2011).

·         Αναφορά για τη διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου μέσα από τα διοικητικά όρια της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα (13/04/2011).

·         Eρώτηση στην Βουλή, για το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων (11/04/2011).

·         Απάντηση του ΥΠΕΚΑ σε αναφορά του Γ. Βλάχου, σχετικά με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε εξασθενές χρώμιο που εντοπίστηκε στη περιοχή του Ασπροπύργου (5/4/2011).

·         Αρχίζει η ανάρτηση δασικών χαρτών (5/4/2011)

·         Απάντηση του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ερώτηση του Γ. Βλάχου, για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μεγάρων (01/04/2011).

·         Νέα παρέμβαση Γ. Βλάχου στη Βουλή για το θέμα της Κερατέας (30/03/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα την Προσαρμογή διατάξεων αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην Οδηγία 2006/ 123/ ΕΚ σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά (23/3/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή την τοποθέτηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για κατάργηση των ταμειακών μηχανών από τις λαϊκές αγορές (23/3/2011).

·         Ξανάρχισαν και εξελίσσονται κανονικά οι εργασίες για τον παρακηφίσιο συλλεκτήρα ακαθάρτων (23/3/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Χρυσοχοΐδη για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων (22/3/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου το έγγραφο του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για υποβολή από όλους τους φορείς του Δημοσίου, όλων των αιτημάτων τους για προμήθειες, προκειμένου να ενταχθούν στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών για το 2011 (22/3/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή την αύξηση των τιμών στα καύσιμα (21/3/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου σχετικά με περικοπές Δαπανών στον ΕΦΕΤ (18/03/2011)

·         Eρώτηση στην Βουλή, για δημοσιονομικές διορθώσεις εις βάρος του Δήμου Λαυρεωτικής (18/03/2011).

·         Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου που αφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (17/03/2011).

·         Επιβάλλεται η σωστή καταναλωτική συμπεριφορά (14/03/2011).

·         Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά στην Βιοποικιλότητα (10/03/2011).

·         Παρουσία του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεωργίου Βλάχου στη συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αγώνα Κερατέας (04/03/2011).

·         Eρώτηση στην Βουλή, για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μεγάρων(03/03/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου σχετικά με τις προτάσεις της Ν.Δ. για την επίλυση του προβλήματος με τα καύσιμα (28/02/2011)

·         Χαιρετισμός στην ενημερωτική ημερίδα του Δήμου Λαυρεωτικής, με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων, Επιστημονικές Λύσεις, Ορθολογικές προτάσεις για τη Λαυρεωτική» (28/02/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου σχετικά με τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυρια (25/02/2011)

·         Συνάντηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεωργίου Βλάχου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό (25/02/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου σχετικά με την ελληνοποίηση εισαγόμενων προϊόντων (22/02/2011)

·         Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η έδρα του Δασαρχείου Υμηττού στο Κορωπί ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιος, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ Γεώργιος Βλάχος (11/02/2011)

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή την επικείμενη επιχορήγηση των καταναλωτικών οργανώσεων από το ΕΣΠΑ (11/02/2011)

·         Δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή τις ανακοινώσεις περί των διαδικασιών κρατικών προμηθειών, του αρμοδίου Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ρόβλια (10/02/2011)

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή την ανακοίνωση του πληθωρισμού για τον Ιανουάριο του 2011 (10/02/11)

·         Δήλωση Γ. Βλάχου, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Κερατέα (10/2/2011).

·         Eρώτηση στην Βουλή, για τις συναλλαγές ιδιωτών με επιχειρήσεις για ποσά άνω των 1500 ευρώ (7/2/2011).

·         Eρώτηση στην Βουλή, σχετικά με το νυχτερινό τιμολόγιο (3/2/2010).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου σχετικά με την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα (30/1/2011).

·         Ομιλία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (28/1/2011).

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με τον ευαίσθητο τομέα των κρατικών προμηθειών (26/01/2011)

·         Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχου με αφορμή την πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), για κοινή συνεδρίαση με τη ΓΣΕΒΕΕ, τον ΣΕΛΠΕ και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (25/1/2011)

·         Eπίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, για το νέο δασαρχείο Υμηττού (21/1/2011).

·         Παρέμβαση στη Βουλή για το νέο Αναπτυξιακό νόμο (19/01/2011).

·         Χαιρετισμός στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (18/01/2011).

 

2 0 1 0

·         Ενημέρωση αναφορικά με τις ενέργειες που έγιναν για το ζήτημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, κατά την διάρκεια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (23/12/2010).

·         Η θέση μου, για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Αττικής και χθες και σήμερα παραμένει η ίδια. Σας παραθέτω σχετική δήλωσή μου, μετά τη συνάντηση στις 15/12/2009 με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο (22/12/2010)

·         Δήλωση Γ. Βλάχου στη Βουλή για ΧΥΤΑ Κερατέας (20/12/2010)

·         Eρώτηση προς τα τρία εμπλεκόμενα Υπουργεία, για το θέμα του ΧΥΤΑ Κερατέας (17-12-2010).

·         Δήλωση Γ. Βλάχου για τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Κερατέας (14/12/2010)

·         Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου (ΚΕΛΘ) (10/12/10).

·         Παράταση στην προθεσμία αναστολής πλειστηριασμών (6/12/10).

·         Ομιλία στην Ολομέλια της Βουλής απόλυση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε (24/11/10).

·         Επίκαιρη ερώτηση για την ακρίβεια. (13/10/10)

·         Επίκαιρη ερώτηση για τη σπατάλη χρημάτων, που πρόκυψε από την πρόσφατη μετονομασία των Υπουργείων καθώς και από την αύξηση των μελών της Κυβέρνησης (8/10/10)

·         Aποτυχία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την φοροδιαφυγή (5/10/10).

·         Επίκαιρη ερώτηση για τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (1/10/10).

·         Αναστολή της Αγορανομικής Διάταξης 6/2010 που αφορά στις «Προωθητικές Ενέργειες» (16/9/10).

·         Την κατάργηση της Αγορανομικής Διάταξης 6/2010 που αφορά στις «Προωθητικές Ενέργειες», ζητά με επίκαιρη ερώτηση του ο Γ. Βλάχος (13/9/10).

·         Σχόλιο Γ. Βλάχου, για τον Ανασχηματισμό (9/9/2010)

·         Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις»(9/7/2010).

·         Ομιλία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, για θέματα που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή και στην ομαλή λειτουργία της αγοράς (17/6/2010).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα υποβολής όλων των μισθωτηρίων, των Δήμων και Κοινοτήτων της Ανατολικής Αττικής προς την Κτηματική υπηρεσία, που αφορούν στην απλή χρήση του αιγιαλού (9-6-2010).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την απελευθέρωση της κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων επιβατικών Ι.Χ και φορτηγών Ι.Χ αυτοκινήτων κάτω των 4000 Kgr. στο Νομό Αττικής (8/6/2010).

·         Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση για το σχέδιο νόμου Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης (26/5/2010).

·         Τοποθέτηση στην διαρκή επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, για την έρευνα και την τεχνολογία στην παραγωγή τροφίμων και στην Ελληνική παραγωγή αγροτικών προϊόντων (17/5/2010).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την άρνηση του Προέδρου Οργανισμού Αθήνας στην προώθηση του ΓΠΣ του Δήμου Καλυβίων Θορικού αλλά και γενικότερα των ΓΠΣ των δήμων της Ανατολικής Αττικής (12/5/2010).

·         Ομιλία στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο που αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.(29/4/2010)

·         Ερώτηση στη Βουλή για το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης φαρμάκων (28/4/2010).

·         Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά στους ημιυπαίθριους χώρους (26/4/2010)

·         Απάντηση στην αναφορά για το θέμα της επίλυση του προβλήματος του Χερώματος (19/4/10).

·         Απάντηση στην αναφορά για το το θέμα του Πράσινου Λόφου Αρτέμιδας (19/4/10).

·         Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τον αποκλεισμό της εκπροσώπησης του Δ. Μαρκοπούλου από το Δ.Σ του ΟΔΙΕ (19/4/10)

·         Απάντηση στην ερώτηση σχετικά με την εγκατάσταση εργολάβου ΧΥΤΑ στην περιοχή Κερατέας (19/4/10)

·         Επιστολή-Υπόμνημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση (13/4/2010).

·         Αναφορά στη Βουλή για το θέμα της σύνδεσης Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού, με κατασκευή ανισόπεδου κόμβου, στην τοποθεσία «Γεφυράκι» και ολοκλήρωση παράπλευρου δρόμου στο ύψος «Λουτρόπυργου» (17/3/2010)

·         Αναφορά στη Βουλή για το θέμα της αλλαγής στον τρόπο φορολόγησης των πολυτέκνων όσον αφορά στην φορολογία εισοδήματος και στον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας (17/3/2010)

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την εγκατάσταση εργολάβου ΧΥΤΑ στην περιοχή της Κερατέας (25/2/2010).

·         Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με σύσκεψη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας του Νομού Αττικής με τον Υπουργό κ. Ραγκούση για τον Καλλικράτη. (22/2/2010).

·         Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στην Ίδρυση Νέων Ιερών Μητροπόλεων (4/2/2010)

·         Ομιλία στην ολομέλεια της  Βουλής για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης «SIEMENS» (01/02/2010)

·         Ομιλία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αναφορικά με το σχέδιο νόμου που αφορά στην Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων (21/01/2010)

·         Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στην προστασία δασών (21/01/2010)

·         Ερώτηση για το θέμα της επικείμενης φορολόγησης ακινήτων (αγροτεμαχίων) (19/01/2010)

·         Ομιλία στη Βουλή σχετικά με την επαναφορά της λίστας φαρμάκων (14/01/2010)

·         Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο Τειρεσία (13/01/2010)

·          

2 0 0 9

 

·         Ομιλία στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2010 (20/12/2009)

·         Σχετικά με τιμές σχολικών ειδών  (04/09/2009)

·         Σχετικά με  έκδοση αγορανομικής διάταξης για την ιχνηλασιμότητα αγροτικών προϊόντων (04/09/2009)

·         Σχετικά με  δήλωση ΥΦ.ΑΝ για τις επικείμενες εθνικές εκλογές (04/09/2009)

·         Σχετικά με  απολογισμό έργου 2007-09 ΥΠ.ΑΝ - ΓΓΚ - ΓΓΕ  (02/09/2009)

·         Σχετικά με συνάντηση ΥΦ.ΑΝ με εκπροσώπους αγοράς σχολικών ειδών (30/08/2009)

·         Σχετικά με πίνακα 160 προϊόντων καθημερινής χρήσης (06/08/2009)

·         Σχετικά με επιβολή προστίμων σε εταιρείες οπωρολαχανικών  (05/08/2009)

·         Σχετικά με επίσκεψη ΥΦ.ΑΝ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ"  (05/08/2009)

·         Σχετικά με παρέμβαση ΥΦ.ΑΝ για τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων  (30/07/2009)

·         Σχετικά με απάντηση ΥΦ.ΑΝ σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα όσα δήλωσαν για τη λειτουργία της αγοράς οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ (20/07/2009)

·         Σχετικά με πρόστιμα για παραβάσεις αγορανομικών διατάξεων σε μονάδες αδυνατίσματος και γυμναστηρίων  (20/07/2009)

·         Σχετικά με νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (17/07/2009)

·         Σχετικά με πρόστιμα για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτών σε μονάδες αδυνατίσματος και γυμναστηρίων  (16/07/2009)

·         Η θέση μου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο (15/07/2009)

·         Σχετικά με επίσκεψη ΥΦ.ΑΝ στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (13/07/2009)

·         Σχετικά με στοιχεία του ΥΠ.ΑΝ για την κίνηση των τιμών και σχετικής λίστας με 160 προϊόντα καθημερινής χρήσης (09/07/2009)

·         Σχετικά με έκδοση νέας κωδικοποιητικής αγορανομικής διάταξης (06/07/2009)

·         Δήλωση ΥΦ.ΑΝ για τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού  (23/06/2009)

·         Σχετικά με δήλωση ΥΦ.ΑΝ για το 10ήμερο προσφορών πριν τις εκπτώσεις (19/06/2009)

·         Σχετικά με χορήγηση ατομικής καρτέλας στις Λαϊκές Αγορές (17/06/2009)

·         Παρέμβαση ΥΦΑΝ κ. Γιώργου Βλάχου σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων του κτήματος "ΔΗΜΟΓΛΗ" (03/06/2009)

·         Σχετικά με στοιχεία του ΥΠ.ΑΝ για την κίνηση των τιμών (02/06/2009)

·         Σχετικά με παρουσία ΥΦΑΝ κ. Βλάχου σε εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής (01/06/2009)

·         Σχετικά με αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για το ποσοστό του ημερήσιου δικαιώματος για Παραγωγούς και Πωλητές Λαϊκών Αγορών (01/06/2009)

·         Σχετικά με συνάντηση ΥΦΑΝ κ. Βλάχου και ΟΙΕΛΕ  (26/05/2009)

·         Σχετικά με ερμηνευτική εγκύκλιο για τη Νέα Αγορανομική Διάταξη, 5/2009, για τα γαλακτοκομικά προϊόντα  (21/05/2009)

·         Σχετικά με εκδήλωση στον Ασπρόπυργο με αφορμή την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (19/05/2009)

·         Σχετικά με πρωτοβουλία ΥΦΑΝ κ. Βλάχου για συνάντηση-συζήτηση για τα Επιχειρηματικά Πάρκα (18/05/2009)

·         Σχετικά με επίσκεψη ΥΦΑΝ κ. Βλάχου στα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου στα δυτικά προάστια WEST PLAZA (18/05/2009)

·         Σχετικά με ομιλία ΥΦΑΝ κ. Βλάχου στην εκδήλωση της Τ.Ο Ν.Δ Ζεφυρίου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζεφυρίου (14/05/2009)

·         Σχετικά με εξελίξεις στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης (11/05/2009)

·         Σχετικά με νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (08/05/2009)

·         Σχετικά με ερμηνευτική εγκύκλιο για την επιβολή Κανόνων Τεκμηρίωσης Τιμών (08/05/2009)

·         Σχετικά με στοιχεία του ΥΠ.ΑΝ για την κίνηση των τιμών (04/05/2009)

·         Σχετικά με δίδακτρα των Ιδιωτικών Σχολικών Μονάδων που θα ισχύσουν για το σχολικό έτος 2009-10, για τις πρώτες τάξεις του Νηπιαγωγείου-Δημοτικού-Γυμνασίου, ανακοίνωσε η ηγεσία του ΥΠ.ΑΝ (30/04/2009)

·         Σχετικά με δήλωση ΥΦΑΝ για την νέα αγορανομική διάταξη (29/04/2009)

·         Σχετικά με νέα αγορανομική διάταξη για την διακίνηση των γαλακτοκομικών (29/04/2009)

·         Ο ΥΦΑΝ επισκέφθηκε το Νομό Μεσσηνίας εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών   (27/04/2009)

·         Ο ΥΦΑΝ συναντήθηκε με εκπροσώπους γαλακτοβιομηχανιών (22/04/2009)

·         Ο ΥΦΑΝ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εκπροσώπους εμπόρων χονδρικής κρέατος (07/04/2009)

·         Ο ΥΦΑΝ σε ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα: " Πολιτική Ανταγωνισμού" (06/04/2009)

·         Ο ΥΦΑΝ εγκαινίασε την 8η Περιφερειακή Έκθεση Τοπικής Παραγωγικής Φυσιογνωμίας στην Δαλαμάρα Άργους, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άργους (03/04/2009)

·         Ο ΥΦΑΝ σε ημερίδα για το transfer pricing (30/03/2009)

·         Σχετικά με πρόστιμο ύψους 1.000.000€ στην τράπεζα Citibank για παρα