ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ - Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

 Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

 

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στην ολομέλεια της Βουλής του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεωργίου Βλάχου προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Αποσπάσεις αστυνομικών από τα τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΜΑΤ)»

 

 

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Μια επίκαιρη ερώτηση που συζητείται έναν μήνα μετά από την κατάθεση, καταλαβαίνετε ότι παύει να είναι πια επίκαιρη, πολύ δε περισσότερο όταν εκκρεμούν ερωτήσεις για περίπου δύο μήνες και δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα ο χρόνος συζήτησης.

Άκουσα αποκαρδιωτικά τις αναβολές όλων αυτών των προηγούμενων επίκαιρων ερωτήσεων και πρέπει να πω ότι τα φαινόμενα αυτά υποβαθμίζουν το Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνετε ότι είναι εκφυλιστικά φαινόμενα και έχουμε ευθύνη όλοι μας και κυρίως το Προεδρείο και, βεβαίως, και τα μέλη της Κυβέρνησης.

Κυρία Υπουργέ, η σημερινή επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή τη διαταγή για την ενίσχυση των ΜΑΤ που εξέδωσε η ΓΑΔΑ και αφορούσε την απόσπαση εκατό αστυνομικών. Η διαταγή που προήλθε με εντολές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εκδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου και προκάλεσε αναστάτωση για τον εξαναγκαστικό τρόπο επιλογής των αστυνομικών από αποψιλωμένες υπηρεσίες, αλλά και την επιλεκτική εξαίρεση όσων υπηρετούν στη φρούρηση των λεγόμενων ευπαθών στόχων, προσώπων, που ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλά ίσως κυβερνητικά στελέχη.

Από εκεί, κυρία Υπουργέ, που θα καταργούσατε τα ΜΑΤ, καταργείτε άλλες υπηρεσίες για να ενισχύσετε τα ΜΑΤ. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα. Αναφέρομαι προφανώς σε εκείνη την προεκλογική διακήρυξη περί κατάργησης των ΜΑΤ.

Η ενίσχυση με εκατό αστυνομικούς σημαίνει τυπικά τη δημιουργία πέντε διμοιριών, αλλά ουσιαστικά επιχειρείται η ενίσχυση των αποδυναμωμένων διμοιριών, καθώς οι περισσότερες δεν ξεπερνούν, απ’ ότι πληροφορούμαι, τα δώδεκα με δεκαπέντε άτομα αστυνομικούς από τους είκοσι - είκοσι πέντε που έπρεπε να έχουν.

Την ίδια στιγμή αστυνομικοί καταγγέλλουν τον εκβιαστικό τρόπο απόσπασης των εκατό αστυνομικών, ανεξαρτήτως της επιθυμίας τους, με τον διοικητή της κάθε υπηρεσίας να έχει το προνόμιο επιλογής και τούτο γιατί, ναι μεν, η διαταγή ζητά από διάφορες αστυνομικές διευθύνσεις να αποστείλουν τα στοιχεία των αστυνομικών που επιθυμούν να αποσπαστούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, αλλά στην περίπτωση  που δεν προκύψουν επιθυμούντες, ζητείται από την κάθε υπηρεσία να επιλέξει εκείνη και να αποστείλει στοιχεία αστυνομικών που πρόκειται να αποσπαστούν.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, αναφέρουν ότι τα ΜΑΤ στελεχωνόντουσαν κυρίως με νέους αστυφύλακες που έβγαιναν από τις αστυνομικές σχολές και λάμβαναν την απαιτούμενη εκπαίδευση, ενώ τώρα παρατηρείται μια στελέχωση με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν -αν θέλετε- και την ανάλογη εκπαίδευση.

Κυρία Υπουργέ, στη Νοτιοανατολική Αττική υπάρχουν δώδεκα αστυνομικά τμήματα και δώδεκα τμήματα ασφάλειας. Και τα δώδεκα αστυνομικά τμήματα λειτουργούν με το 50% της οργανικής τους δύναμης. Στα δε τμήματα ασφαλείας, από τα δώδεκα, μόνο τα τρία λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση και από αυτά μόνο το ένα στην Ανατολική Αττική. Τα υπόλοιπα εννέα κλείνουν από τις έντεκα το βράδυ μέχρι τις επτά το πρωί. Παραμένουν κλειδωμένα το βράδυ τα Τμήματα Ασφαλείας του Αλίμου, του Ελληνικού, της Αργυρούπολης στη Νότια Αττική και του Κορωπίου, του Μαρκοπούλου, της Κερατέας, των Καλυβίων, του Λαυρίου και της Αναβύσσου στην Ανατολική Αττική.

Γίνεται φανερό πως ήδη το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες. Επίσης, για να εξυπηρετηθούν έκτακτες καταστάσεις, δηλαδή ενίσχυση άλλων υπηρεσιών, αναστέλλονται οι ημερήσιες αναπαύσεις, ενώ αλλάζουν την τελευταία στιγμή ωράρια εκτέλεσης υπηρεσίας.

Εάν σε αυτό προστεθεί και η πάγια υποχρέωση πραγματοποίησης επί καθημερινής και εικοσιτετράωρης βάσης περιπολιών, που, κατά τη γνώμη μου, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς στηρίζεται στην εμφανή αστυνόμευση και την πρόληψη και εκτροπή έκνομων ενεργειών, είναι προφανές ότι δημιουργείται κλίμα ασφυξίας στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε τον κ. Βλάχο.

Τον λόγο έχει η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, για την απάντησή της.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη): Κύριε Βλάχο, θα συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα, ότι υπάρχει υποστελέχωση στην Ελληνική Αστυνομία.

Θα ξεκινήσω με το κύριο αντικείμενο της ερώτησής σας και με την ευκαιρία θα αναφερθούμε και στα υπόλοιπα.

Υπήρχε ένα αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, για να ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Όπως ξέρετε, όπως είπατε κι εσείς, οι άνδρες που υπηρετούν εκεί έρχονται μετά τη Σχολή εκπαιδευμένοι. Παίρνουν, όμως, και περισσότερα μόρια και κάποια στιγμή -σε πέντε, σε επτά χρόνια αναλόγως- μετακινούνται, μετατίθεται και συνεχώς δημιουργούνται κενά.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών ανταποκρίθηκε σε αυτό το αίτημα και έτσι εξέδωσε μία διαταγή για περίπου εκατό αποσπάσεις από τις Διευθύνσεις Αθήνα, Πειραιά, Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής. Οι αποσπάσεις ήταν σε εθελοντική βάση. Η ανταπόκριση ήταν μικρή, δηλαδή για όλη αυτήν την ιστορία για την οποία έγινε και η φασαρία τελικά δώδεκα αστυνομικοί  ζήτησαν να μετακινηθούν εθελοντικά και αποσπάστηκαν στις αντίστοιχες διευθύνσεις. Έγινε ακριβώς αυτό: δώδεκα αστυνομικοί. Μόνο και μόνο αυτό το νούμερο δείχνει ότι από τα δώδεκα αυτά άτομα από τις Διευθύνσεις Νοτιοανατολικής, Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής προφανώς δεν προκύπτει η υποστελέχωση των Διευθύνσεων που αναφέρατε.

Ταυτοχρόνως, τα ελάχιστα κενά από αυτές τις δώδεκα μετακινήσεις θα καλυφθούν από τις τακτικές μεταθέσεις του 2019. Το Αρχηγείο της Αστυνομίας προκήρυξε για τη Γενική Διεύθυνση Αθηνών δεκαπέντε θέσεις υπαστυνόμων, σαράντα ανθυπαστυνόμων, αρχιφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και αστυνομικών και τριάντα ειδικών φρουρών. Αυτή είναι όλη η ιστορία για  δώδεκα αστυνομικούς τελικώς, διότι προφανώς δεν θα γινόταν αυτή η μετακίνηση για λόγους, τους οποίους αναφέρατε και εσείς.

Στη δευτερολογία μου θα μιλήσω για τα άλλα ζητήματα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε, κυρία Υπουργέ.

Κύριε Βλάχο, έχετε τον λόγο για τη δευτερολογία σας, για τρία λεπτά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρία Υπουργέ, το να συμφωνούμε για το ότι υπάρχει υποστελέχωση  στην Ανατολική Αττική δεν σημαίνει τίποτε. Ξέρετε, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, από τώρα και μετά και για μέχρι το φθινόπωρο, στην Ανατολική Αττική έχουμε μια πληθυσμιακή έκρηξη, διότι στις παραλίες, στα εξοχικά έρχονται πολλοί συμπολίτες μας από την Αθήνα και καταλαβαίνετε ότι οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Βεβαίως, όλο τον χρόνο υπάρχει ανάγκη αστυνόμευσης των σπιτιών και γενικά των περιουσιών των κατοίκων, είτε μένουν εκεί είτε όχι.

Έρχομαι τώρα στο αίτημα ενίσχυσης. Ναι, πράγματι το ζήτησε. Είπατε και εσείς ότι μέχρι τώρα έβγαιναν από τις σχολές εκπαιδευμένοι αστυνομικοί και πήγαιναν στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων. Μετά από κάποια χρόνια έφευγαν. Τώρα, αυτούς που έφυγαν –δηλαδή εκείνοι με κάπως μεγαλύτερη ηλικία- ουσιαστικά ζητάμε να τους ξαναφέρουμε πίσω, γιατί τέτοιοι υπάρχουν στα αστυνομικά τμήματα. Αυτοί είναι που καλείτε τώρα να έρθουν να ενισχύσουν, δηλαδή αυτοί που έφυγαν, όχι οι ίδιοι, κάποιοι άλλοι, αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Το κυριότερο από όλα είναι ότι είπατε «εθελοντικά». Η εγκύκλιος δεν λέει «εθελοντικά». Βεβαίως λέει «όσοι επιθυμούν», αλλά αν δεν βρεθεί ο αριθμός των επιθυμούντων, από εκεί και πέρα ο Διοικητής μπορεί, υποχρεούται να στείλει κάποια άτομα. Άρα, το ότι μέχρι σήμερα έχουν φύγει δώδεκα άτομα, ναι, θα συμφωνήσω και εγώ -αν θέλετε- ότι το κενό δεν είναι μεγάλο. Αλλά, ξέρετε, εάν έφυγαν μέχρι τώρα, τον πρώτο μήνα δώδεκα και φύγουν δώδεκα τον επόμενο μήνα και δώδεκα τον τρίτο μήνα, καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα χειροτερεύει.

Γι’ αυτό σας είπα ότι έκανα την επίκαιρη ερώτηση αμέσως για να προλάβουμε το κακό για εμάς, την αποδυνάμωση. Εάν αυτό, λοιπόν, τώρα γίνει τμηματικά, έτσι, για να το «καταπιούμε» που λέμε, να το κατανοήσουμε, να το αφομοιώσουμε, η ουσία θα είναι αυτή που είπα εγώ, ότι τα αποψιλωμένα αστυνομικά τμήματα ουσιαστικά αποδυναμώνονται περαιτέρω. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και η ανασφάλεια στους πολίτες –ξέρετε- μεγαλώνει. Γιατί μόνο στο άκουσμα ότι φεύγουν αστυνομικοί, ότι αποδυναμώνονται και όλα αυτά, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία.

Επειδή είμαστε μία μέρα μετά από θλιβερά επεισόδια, επιτρέψτε μου να κάνω μία αναφορά και εγώ. Και εσείς φαντάζομαι θα κάνετε. Χθες γίναμε πάλι μάρτυρες σε αυτά τα περίφημα θλιβερά επεισόδια στα γήπεδα. Θέλω να σας πω ότι η Κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να αντιμετωπίσει με την πρέπουσα σημασία και με αποτελεσματικότητα αυτά τα φαινόμενα. Δεν μπορεί να εξακολουθήσει και σε αυτό να είναι παρατηρητής. Πριν λίγο καιρό είχαμε τέτοια φαινόμενα στον Πειραιά και χτες σε δύο-τρία γήπεδα. Φαίνεται ότι το φαινόμενο γενικεύεται.

Θα έλεγα ότι η απουσία μιας συγκεκριμένης αποτελεσματικής πολιτικής δημιουργεί, αν θέλετε, ανοίγει την όρεξη σε τέτοιου είδους φαινόμενα από κάποιους ανθρώπους που έχουν σαν στόχο να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές συμπολιτών μας.

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε και εμείς, κύριε Βλάχο και για την αναφορά που κάνατε στα χθεσινά θλιβερά γεγονότα. Θα αναφερθεί φαντάζομαι και η κυρία Υπουργός.

Κυρία Υπουργέ, έχετε τον λόγο.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη): Όντως αυτή η εικόνα δεν τιμά κανέναν. Φυσικά δεν είναι τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βεβαίως δεν είναι η στιγμή να επεκταθούμε πολύ. Ωστόσο θα πρέπει να κατανοήσουμε -και νομίζω ότι το κατανοούμε όλοι- ότι αυτό είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα και δεν είναι ζήτημα μόνο της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει ρόλο η Ελληνική Αστυνομία έξω από τα γήπεδα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: Γι’ αυτό είπα «η Κυβέρνηση».

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη): Βεβαίως. Ωστόσο είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί και εμάς και το Υπουργείο Αθλητισμού και είναι ένα σύνθετο πραγματικά ζήτημα.

Στο κομμάτι της ερώτησής σας –για να το κλείσουμε- μετακινήθηκαν δώδεκα εθελοντικά. Σταμάτησε η διαδικασία, δεν υπάρχει πια τέτοια διαδικασία σε εξέλιξη.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: Σταματάει;

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη): Έχει σταματήσει ήδη. Επομένως, δεν μπαίνει ζήτημα υποστελέχωσης.

Όμως, αυτό στο οποίο συμφώνησα και μαζί σας αρχικώς είναι ότι όντως η Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη. Αυτό, όμως, κύριε Βλάχο, δεν προέκυψε αυτομάτως. Η Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία δέκα χρόνια των μνημονίων εντάσσεται μέσα στους κανόνες, όπως ξέρετε, και εννοώ τους δημοσιονομικούς κανόνες και την αντιστοιχία προσλήψεων-αποχωρήσεων. Συμπεριλαμβάνονται και οι άνθρωποι οι οποίοι μπαίνουν στις αστυνομικές σχολές. Από εκεί ξεκινάει και μετράει ο αριθμός, διότι αυτοί αυτομάτως μπαίνουν στην υπηρεσία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί –κάθε χρόνο, επί τόσα χρόνια- δραματικά. Εισάγονται αυτήν τη στιγμή -μέχρι και την προηγούμενη χρονιά δηλαδή- εκατόν πενήντα περίπου άνθρωποι, οι οποίοι -όπως καταλαβαίνετε- μαζί με τον μικρό αριθμό από τους αποχωρήσαντες -διότι υπάρχουν αυτοί που συνταξιοδοτούνται-, συν το ότι οι σύγχρονες ανάγκες της τελευταίας δεκαετίας, όπως είναι αναμενόμενο, πάντα είναι μεγαλύτερες και πολύ πιο σύνθετες και πολύπλοκες και σε άλλα αντικείμενα, δηλαδή σε αυτά τα οποία υπεισέρχεται η Ελληνική Αστυνομία, όλο αυτό μαζί δημιούργησε υποστελέχωση, η οποία δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί και εφάπαξ, διότι δημοσιονομικοί περιορισμοί υπάρχουν και εξακολουθούν να υπάρχουν.

Όμως, εκείνο που έχει ένα ενδιαφέρον είναι ότι, πρώτον, οι έξι χιλιάδες επτακόσιες οργανικές θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία καταργήθηκαν, όταν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν Υπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Στη συνέχεια και στη φετινή ΔΕΘ, διατυπώθηκε από τον ίδιο ότι δεν χρειάζονται άλλες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία και ότι αρκούν. Την ίδια ακριβώς θέση διατύπωσαν και άλλα στελέχη σας, αργότερα, μετά τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχει, λοιπόν, από τη μία το «δεν χρειαζόμαστε» και υπάρχει και ένα «υποστελέχωση». Θα πρέπει να καταλήξετε. Δεν εννοώ εσείς προσωπικώς, κύριε Βλάχο, αλλά ως πολιτικός φορέας οφείλετε να σταθείτε πιο σοβαρά.

Επιτρέψτε μου, επειδή ήμουν στη διαδικασία όλης της διαπραγμάτευσης του  τελευταίου μνημονίου, να πω ότι με μεγάλο κόπο πείσαμε τους ξένους και τους εταίρους ότι ο κανόνας «ένα προς τέσσερα», «ένα προς πέντε» προσλήψεις-αποχωρήσεις άφηνε τρομερά κενά στο κοινωνικό κράτος και σε αναγκαίες δομές του κράτους, όπως είναι και η Ελληνική Αστυνομία. Καταφέραμε να κάνουμε το «ένα προς ένα» για το 2019. Από το κόμμα σας κατηγορηθήκαμε. Οι δε εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη είναι ότι εάν εκλεγεί, εάν έρθει εκείνος στα πράγματα, την άλλη μέρα θα επαναφέρει το «ένα προς πέντε». Αυτά είναι αντιφάσεις, στις οποίες θα πρέπει να δώσετε εσείς απάντηση, διότι εμείς παλεύουμε για να το στηρίξουμε και παλεύουμε να διευρύνουμε τους αριθμούς των προσλήψεων, για να στελεχώσουμε το κράτος και όλους τους κοινωνικούς κρίσιμους τομείς του κράτους και η Αστυνομία είναι ένας τέτοιος θεσμός.

Πώς θα στελεχωθεί, κύριε Βλάχο, εάν ο κανόνας προσλήψεων-αποχωρήσεων πάει στο «ένα προς πέντε», άρα να γυρίσουμε στο «οι νεοεισακτέοι πενήντα ή εκατό»; Πώς θα γίνουν αυτά τα οποία λέτε;

Αυτή είναι μία μεγάλη αντίφαση, η οποία βρίσκεται διαρκώς στον δημόσιο λόγο απ’ όλα σας τα στελέχη και θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι μια απλή αντίφαση, είναι σκόπιμη και συνειδητή. Από τη μία λέμε ότι η Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη, ότι λείπουν υποδομές και προσπαθούμε μέσα από όλο αυτό και με μια «κακή» Κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει την αστυνομία και η οποία δεν θέλει την ασφάλεια του πολίτη, να φοβηθεί ο πολίτης. Λέτε συνεχώς «υποστελεχωμένη», όχι μόνο στις ερωτήσεις, αλλά ακούγεται από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές. Έρχονται ερωτήσεις και έρχονταν και στο προηγούμενο Υπουργείο στο οποίο ήμουν, στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αναφορές παντού σε «υποστελεχωμένα». Αλλά ο κανόνας, πρέπει να γίνει «ένα προς πέντε». Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά που λέγονται…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: Δεν έχετε πάρει κάποια πρωτοβουλία, την οποία εμείς δεν στηρίξαμε.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη): Σε προσλήψεις;

Κοιτάξτε, τελικά είναι δύσκολο όταν έρχεται μία νομοθετική πρωτοβουλία κάποιος να την αρνηθεί, διότι τον βλέπει και η κοινωνία, ακούει και ο κόσμος. Προφανώς, είναι δύσκολο. Ωστόσο, κατηγορούμαστε ότι διογκώνουμε το κράτος εις βάρος του ιδιωτικού τομέα, ότι τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών τα κατασπαταλάει η Κυβέρνηση για να κάνει πελατειακό κράτος και όλες αυτές τις ανοησίες.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: Μπορεί να ισχύουν και τα δύο, ξέρετε.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη): Ξέρετε, ορθολογικά τα νούμερα συμβαδίζουν με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας, γιατί δεν πρέπει να εκτροχιαστεί η χώρα. Οι ανάγκες μας είναι περισσότερες από όσα κάνουμε και σε γιατρούς και σε στελέχωση -όπως συζητήθηκε και στην προηγούμενη ερώτηση με τον κ. Ξανθό-, αλλά και στην Αστυνομία. Και μόλις αυξάνουμε το νούμερο, ακούμε τη φράση «είναι τα λεφτά των φορολογουμένων τα οποία η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σπαταλά». Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά μαζί.

Επομένως, όταν συζητάτε για υποστελέχωση, Βουλευτές που υποστηρίζουν το «ένα προς πέντε», κανόνας προσλήψεων-αποχωρήσεων, θα πρέπει να το ξανασκέφτεστε.

Ευχαριστώ.