Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική λύση το ζήτημα των διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε περιοχές των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

 

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική λύση το ζήτημα των διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε περιοχές των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

 

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γ. Βλάχος, για οριστική λύση στο θέμα των διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε εκτός και εντός σχεδίου περιοχές των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

 

Στην ομιλία του ο κ. Βλάχος ανέλυσε το πρόβλημα που πηγάζει από δικαστικές αποφάσεις του προπερασμένου αιώνα και έχει σαν αποτέλεσμα πολίτες στη Λαυρεωτική και τον Σαρωνικό να βρίσκονται σε μία ιδιότυπη ομηρία και ταλαιπωρία, και να καλούνται από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, να αποδείξουν ότι είναι κάτοχοι των περιουσιών τους.

Καταλήγοντας ο κ. Βλάχος ζήτησε την παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και την αποδοχή της τροπολογίας.

 

Ο Υπουργός Οικονομικών κ Σταϊκούρας, στην ομιλία του έκανε ειδική αναφορά για την ορθότητα της συγκεκριμένης τροπολογίας και δεσμεύτηκε να φέρει άμεσα ρύθμιση, που θα λύνει το θέμα συνολικά σε όλη την Ελλάδα.

 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο κ. Βλάχος δήλωσε: «Δεσμεύομαι να συνεχίσω την προσπάθεια προκειμένου σύντομα, το επόμενο διάστημα να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς συμπολίτες μας στη Λαυρεωτική και το Σαρωνικό».

 

 

Ολόκληρη την ομιλία του κ. Βλάχου και την παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα μπορείτε να τη δείτε εδώ

Σας επισυνάπτουμε και τη σχετική τροπολογία

2020_10_02_486_79_VOYLI_Tropol_ypo_-tropopoihsh_n._4557_2018_(a_139)_gia_prolipsi_

 

 

Αφήστε μια απάντηση