Αναστολή εκδίκασης ενστάσεων Κτηματολογίου για περιοχές της Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού

 

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναστολή εκδίκασης ενστάσεων Κτηματολογίου για περιοχές της

Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού

 

Σε συνέχεια της αποστολής υπομνήματος στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη, στο οποίο εξηγούσα την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του θέματος της εκδίκασης των ενστάσεων του Δημοσίου σε βάρος ιδιοκτητών στους  Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, μίλησα με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους τους.

 

Έτσι, στην τελευταία επικοινωνία μου με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο, με ενημέρωσε και δεσμεύτηκε για λογαριασμό και των δύο Υπουργείων, ότι την ερχόμενη Δευτέρα 19/10, θα κατατεθεί Τροπολογία, στο σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών: «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», η οποία θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 22/10, με την οποία θα αναστέλλονται οι εκδικάσεις των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας έως τις 29/1/2021.

 

Ακόμη, το Υπουργείο Οικονομικών και προσωπικά ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας ανέλαβε τη δέσμευση να φέρει το αργότερο ως τη λήξη της προθεσμίας, ρύθμιση για τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού αλλά και για κάθε άλλο Δήμο που αντιμετωπίζει παρόμοια θέματα.

 

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, όπως μου είπαν, τόσο για τον εντοπισμό και την επίλυση των εκκρεμοτήτων σε όλη την Ελλάδα, όσο και γιατί η συζήτηση του προϋπολογισμού αυτό το διάστημα στενεύει πολύ τα περιθώρια.

 

Μετά την εξέλιξη αυτή, ζήτησα την παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδικάσεις. Προτείνω επίσης, στους Δημάρχους, να αναθέσουν σε δικηγόρο που θα εκπροσωπήσει τους ιδιοκτήτες ενιαία, να παρευρεθεί τις ημέρες της εκδίκασης και επικαλούμενος την τροπολογία αναστολής να διασφαλίσει την αναβολή.

 

Τέλος, θέλω να ζητήσω την κατανόηση των συμπολιτών μου, αφού τίποτα δεν είναι εύκολο, και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω την προσπάθεια έως την οριστική λύση του προβλήματος, που τώρα πια φαίνεται ότι έχει ημερομηνία λήξης.

Αφήστε μια απάντηση