Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γεωργίου Βλάχου για την λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γεώργιος Βλάχος με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέδειξε το θέμα της πλημμελούς λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής (πρώην Κορωπίου).

Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στο Ν. 4512/18 που ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύμφωνα με τον οποίο καταργήθηκε το άμισθο Υποθηκοφυλακείο και μετατράπηκε σε Γραφείο του Κτηματολογίου και μάλιστα χωρίς να υλοποιηθούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία του, που προέβλεπε ο Ν.4512/18 Άρθρο 16, όπως η δημιουργία:

  • Νομικού Τμήματος
  • Τεχνικού Τμήματος
  • Τμήματος Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης

Τέλος ο κ. Βλάχος τόνισε ότι με μειωμένο προσωπικό, ακόμη και με έλλειψη αναλωσίμων το Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρεί τους πολίτες, να μπλοκάρει επενδύσεις καθώς και κάθε άλλη αναπτυξιακή δραστηριότητα που υπόκειται στις αρμοδιότητές του.

 

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση της Ερώτησης καθώς και τις απαντήσεις του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λιβάνιου που εκπροσώπησε τον Υπουργό.

Αφήστε μια απάντηση