Τροπολογία για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τροπολογία για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

 

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η με αρ. 705-122/21.12.2020 Υπουργική τροπολογία στο υπό συζήτηση και ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Στην εν λόγω τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων μέχρι τις 31.12.2021.

Συγκεκριμένα, όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργούσαν εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών και εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτημα στην οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μέχρι τις 31.12.2021.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν αλλά δεν εκτελέστηκαν και διατάσσουν τη διακοπή λειτουργίας, την αποβολή, την κατεδάφιση ή την επιβολή προστίμου.

Το ως άνω σχέδιο νόμου συζητείται στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί σήμερα, οπότε και  θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Ο κ. Βλάχος εκφράζει την ικανοποίησή του για την κατάθεση αυτής της τροπολογίας, η οποία δίνει «ανάσα» στους κτηνοτρόφους της περιοχής της Αττικής

Αφήστε μια απάντηση