Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το Ν/Σ της εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα το νομοσχέδιο για την «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Κυριότερα σημεία της παρέμβασής μου:

▪️Τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας -εδώ και χρόνια- δεν λειτουργούν, αλλά φυτοζωούν και αυτό χάριν οικονομικών ενέσεων, που παρείχε το Πολεμικό Ναυτικό. Με πόνο ψυχής σας το λέω, ότι αυτή είναι η πραγματικότητα.
▪️ Ως Βουλευτής Αττικής συμμετείχα από την πλευρά μου σε γενικές συνελεύσεις εργαζομένων, σε συσκέψεις με τις διοικήσεις για να βρούμε λύση πώς τα Ναυπηγεία θα βγουν από αυτό το αδιέξοδο.
▪️ Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, εμφανίζεται ένας επενδυτής. Το σωματείο εργαζομένων με πλειοψηφία 99,7% εγκρίνει τη συμφωνία και ζητά από την Κυβέρνηση να την προωθήσει.
▪️ Δεν θα αποφασίσουμε εμείς για το τελικό της συμφωνίας, αλλά ο δικαστικός λειτουργός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να σταματήσουμε να μεμψιμοιρούμε και να ικανοποιήσουμε το αίτημα των εργαζομένων, που οι ίδιοι θέλουν αυτή η συμφωνία να προωθηθεί.
▪️ Καταλαβαίνω ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι εργαζόμενοι συμφώνησαν με τον επενδυτή και όλα αυτά υπό την αιγίδα της δικής μας Κυβέρνησης.
▪️ Ωστόσο, προς όφελος των εργαζομένων και το καλό των Nαυπηγείων οφείλουν να αφήσουν πίσω τις ξεπερασμένες και μίζερες αντιλήψεις.
▪️ Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Είτε στηρίζουμε τη συμφωνία είτε αφήνουμε τα Ναυπηγεία να κλείσουν οριστικά με τις επακόλουθες συνέπειες, που θα έχει κάτι τέτοιο για όλους και ειδικά για τους εργαζόμενους που για 12 χρόνια δεν παίρνουν μισθό.
Καλώ, λοιπόν, όλους να αφήσουν πίσω εμμονές και μικροκομματικούς υπολογισμούς. Να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους και να στηρίξουν αυτήν τη συμφωνία. Αυτή είναι η εθνική επιταγή. Το ζητούν οι εργαζόμενοι. Ρυθμίζονται χρέη και δίνεται επιτέλους λύση στο αδιέξοδο.
Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση.

ασασ

Αφήστε μια απάντηση