Εφτά προτεινόμενες τροπολογίες που δίνουν λύσεις σε σειρά ζητημάτων στην Ανατολική Αττική

Παρέμβαση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων», πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γεώργιος Βλάχος. Στην αρχή της τοποθέτησής του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του άρθρου 249, όπου αποκαθιστά τους πυρόπληκτους του οικισμού Προβάλινθου – Αμπελούπολης, ένα δίκαιο αίτημα, που τελικώς υιοθετήθηκε βασιζόμενο στην πρόσφατη κατατεθείσα τροπολογία του κ. Βλάχου.

Στο ίδιο νομοσχέδιο έφερε σειρά τροπολογιών σε θέματα, που αφορούν άμεσα και έμμεσα τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής.

Οι προτεινόμενες τροπολογίες, που κατέθεσε και αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Βλάχος, αφορούν τα εξής θέματα:

1. Ενιαία αντιμετώπιση των οικισμών «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ» και «ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ Ν. ΒΟΥΤΖΑ» στο άρθρο 249 του παρόντος νομοσχεδίου, όπως αυτό αφορά τους οικισμούς «ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΣ – ΑΜΠΕΛΟΥΠΟΛΗ».

 

2. Την εφαρμογή της απαγόρευσης  που προβλέπει το ρυθμιστικό σχέδιο Αθηνών για την περιοχή του Διονύσου και αφορά  τόσο την έρευνα όσο και την ενεργοποίηση των ανενεργών λατομείων.

Στο ζήτημα αυτό ο Υπουργός απάντησε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του θέματος στην κατεύθυνση της απαγόρευσης κάθε είδους έρευνας και δραστηριότητας σε ανενεργά λατομεία της περιοχής.

3. Επίλυση του ιδιοκτησιακού του κτήματος «ΒΟΥΡΒΑ ΣΠΑΤΩΝ».

 

4. Άνοιγμα της διαδικασίας τακτοποίησης αυθαιρέτων της κατηγορίας 5, καθώς και επαναφορά της ρύθμισης του 2014 για τις εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες.

 

5. Οριστική επίλυση του προβλήματος διεκδικήσεων από μέρους του Δημοσίου των ιδιοκτησιών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

 

6. Επέκταση των δικτύων για ρευματοδοτήσεις κτισμάτων, οικισμών, καθώς και δημοτικού φωτισμού με οδεύσεις από περιοχές που χαρακτηρίζονται δασικές.

 

7. Μείωση απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης στα Επιχειρηματικά Πάρκα.

 

Εδώ συνημμένα οι τροπολογίες:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΒΟΥΡΒΑ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Δ.ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

 

Αφήστε μια απάντηση