Παρέμβαση στο ν/σ του Υπ. Οικονομικών – Τρεις νέες τροπολογίες που θα δώσουν λύση στα προβλήματα των συμπολιτών

Παρέμβαση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γεώργιος Βλάχος, όπου στάθηκε σε επιμέρους ζητήματα, τα οποία έως και σήμερα ταλανίζουν τους συμπολίτες και κάλεσε τον Υπουργό να τα λάβει υπόψιν του.

Αρχικά, στο Άρθρο 67 / Αναστολή Πλειστηριασμών Πυρόπληκτων, που παύει τη διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων έως την 31η.7.2023, ο κ. Βλάχος ζήτησε να επιμηκυνθεί η προθεσμία της παύσης τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

Στη συνέχεια της παρέμβασής του αναφέρθηκε στις τροπολογίες, που κατέθεσε και αυτές αφορούν τα εξής θέματα:

1. Εξαίρεση του ΕΝ.Φ.Ι.Α των εκτάσεων Οικοδομικών Συνεταιρισμών, που αγοράστηκαν πριν το Σύνταγμα του 1975 έως την 29.12.1979 του Ν. 998/1979.

2. Ένταξη των παραγωγικών και μεταποιητικών συνεταιρισμών στην κατηγορία των Ειδικών Κτιρίων και Απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής του ΕΝ.ΦΙ.Α σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3325/2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

3. Η ένταξη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο κάθε περιοχής πρέπει να νοείται και να συνδέεται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής ή την κατάρτιση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Εδώ θα βρείτε συνημμένες τις τροπολογίες:

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΝΦΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΓΠΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΝΦΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση